matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus pi nad 6
edzia:
sin
π
6
= 0 ?
13 gru 13:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie sin 0 = 0
π
1
sin
= sin 30
o
=
6
2
13 gru 13:49
edzia:
na pewno ? bo gdzieś znalazłam taką tabelke i jest tam napisane: sin π = 0 cos π = −1 tg π = 0 ctg π = 0
π
sinπ
0
no więc sin
to nie to samo co
? czyli
?
6
6
6
13 gru 14:16
Drzewo:
To nie jest to samo
13 gru 14:19
zoska:
π
to jest argument, nie możesz tego tak rozbijać
6
13 gru 14:19
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/406.html
13 gru 14:25
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/421.html
13 gru 14:26