.
Milka: oczywiście na lekcji wszystko kumam a w domu już nie

proszę pomóżcie.
rozwiąż:
a) 2cos(2x−
π2)=1
b) 2sin
2x−sinx=1
c) sinx+sin2x=0
d) cos8x+cos2x=0
11 gru 21:43
b.: zobacz przykładowe rozwiązanie zadania:
1578
11 gru 21:47
11 gru 21:48
Milka: sorry ale jestem w rozpaczy....
11 gru 21:54
aniabb:
cos(2x−π/2) = 1/2
2x−π/2 = π/3 +2kπ lub 2x−π/2 = −π/3 +2kπ
2x=π/3 +π/2 +2kπ lub 2x = −π/3+π/2 +2kπ
x=5π/12 +kπ lub x=π/12 +kπ
11 gru 21:57
Milka: dzięki za wyniki, na razie rozkminiam zadania,ja z tych wolno myślących
11 gru 22:00
aniabb: to nie wyniki to rozwiązanie pierwszego po kolei
11 gru 22:00
aniabb: b) 2sin2x−sinx−1=0
sinx = t
2t2−t−1=0 delta t1 i t2 i odstawiasz
11 gru 22:01
Milka: hahahha xD dobra już teraz rozumiem , dzięki za cierpliwość
11 gru 22:05
11 gru 22:08
Milka: tak tak wiem już patrzyłam , już skończyłam.dzięki
11 gru 22:14