x do potęgi drugiej dodać xwiększe bądź równe dwa
Kasia: x2+x>/2
4 gru 20:01
4 gru 20:03
Kasia: ja nie wiem jak to rozwiązac chce odpowiedz
4 gru 20:05
Piotr:
a co Ci da odpowiedz jak nie bedziesz wiedziala jak to obliczyc ?
4 gru 20:07
asdf: prosze, ale nei wiem czy dobrze, bo skoro umiesz to sprawdz czy mi dobrze wyszło:
x∊(−∞;−2)(1;∞)
4 gru 20:10
Kasia: to znaczy chciałam całe rozwiązanie bo
nie wiem jak to zrobić
4 gru 20:16
Piotr:
x2 + x − 2 ≥ 0
oblicz Δ.
4 gru 20:18
krystek: x2+x−2≥0 liczΔ x1 x2 naszkicuj wykres i daj odpowiedź , gdzie wartości są
nieujemne.
4 gru 20:19
Kasia: nie wychodzi mi to cos masakra
4 gru 20:24
krystek: Zapisz obliczenia
Δ=..
x1=
x2=
4 gru 20:27
Kasia: nie wiem jak mam podstawic pod delte
4 gru 20:33
Kasia: delta mi wyszła 9
4 gru 20:36
4 gru 20:37
Kasia: albo jeszcze jedno tylko prosze mi napiszcie całe rozwiąznie x do potęki 2 odjać 6x >bądx równe
9
4 gru 20:38
Kasia: piotr ty jestes jakimś nauczycielem?
4 gru 20:38
Piotr:
nie
4 gru 20:39
krystek: x2−6x≥9
x2−6x−9≥0
I analogicznie
4 gru 20:40
Kasia: \to moze bedziesz mi wszytkie zadania rozwiązywał
4 gru 20:41
Kasia: a w tamtym poprzednim mi wyszło x1 = 3__−4
4 gru 20:42
Piotr:
jasne... skup sie i sprobuj rozwiazac te zadania.
4 gru 20:42
4 gru 20:43
Kasia: tj w ułamku trzy − czwarte bo nie umiem pisac tak jak wy tutaj pierwszy raz jestem na tej
stronie :0
4 gru 20:43
Kasia: spoko
4 gru 20:44
kasia: Powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu jest wycinkiem koła o 120 stopni i promieniu 27 cm
oblicz pole podstawy tego stożka
18 mar 16:14
kasia: prosze o rozwiazanie całego zadania
18 mar 16:15
kasia: Δ=36−4*1*(−9)
Δ=36+36
Δ=0
x0=−b/2a
x0=4/2
x0=2
19 mar 08:54