−7−2)2+(3−1)2)=√85
| ⎧ | 1=2a+b | |
| ⎩ | 5=a+b / *(−1) |
| ⎧ | 1=2a+b | |
| ⎩ | −5=−a−b |
| | 4*(−7)−3−7 | | 38√17 | |||
hc=d= | = | |||
| √42−√12 | 17 |
| 38√17 | ||
P=12*|AB|*d=12*√17* | = 19j2 a ma wyjść 17 nie potrafię znaleźć | |
| 17 |
Od pola prostokąta odjąć sumę pól trzech trójkątów prostokątnych
| 1 | 1 | 1 | ||||
P=36−( | *2*9+ | *4*1+ | *2*8)=36−19=17. | |||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | ||
P(ΔABC)= | | −1*2−(−9)*4|=.... | |
| 2 |
i następne pytanko
Dane są punkty A(−2,3) B(6,−1) napisz równania prostych:
a) l do której należy punkt A i B
b) równoległej do prostej l przechodzącej przez punkt P(−4,1)
a)
⎧3=−2a+b
⎩−1=6a+b / *(−1)
⎧3=−2+b
⎩1=−6a−b
4=−8a
−48=a
3=−2*−48+b
3=−88+b
3=−1+b
4=b
y=−48+4
b)
y=−48x+b
1=−48*(−4)+b
1=−168+b
1=2+b
−1=b
y=−48−1
Prosiłbym o sprawdzenie czy dobrze rozumuje