prosze o rozwiazanie mojej pracy potrzebuje jak najszybciej !!!! BARDZO PILNE
Sabcia:
1.oblicz
(58−3*56):215=
kreska ułamkowa
2*56−55
2. a)wyznaczciag arytmetyczny(an) majac dane a6, a19=15
b) oblicz sume 15 pocztkowych wyrazów tego ciagu .
3.Punkty A(2,7) i B(−2,1) sa koncami średnicy pewnego okregu Napisz jego równanie
4. oblicz x gdy :
x=92 log3 2+4 log812
5 zapisz w notacji wykładniczej
0,000 000 000 000 026=
28 lis 10:59
aniabb:
| | 56(25−3)*5/11 | | 5*22*5/11 | | 5*2*5 | |
1. |
| = |
| = |
| = 50/9 = 559 |
| | 55(10−1) | | 9 | | 9 | |
28 lis 11:06
aniabb:
3. x2+(y−4)2 = 13
4. x=16+4*0=16
5. 2,6*1014
28 lis 11:10
Jolanta: 5) 2,6*10−14
28 lis 11:13
miśka1: skąd wyszło w zad 3 i 4 takie cos?
My tu z kol sie głowimy i nie mamy pojecia
28 lis 14:05
aniabb:
4. bo log
p1=0 bo dowolna liczba
0 = 1 oczywiście w ramach dziedziny
28 lis 14:06
miśka1: a zapis poprawny od a do z?
28 lis 14:08
miśka1: jeśli x=92log32 +4log812
to x=(32)log322 +4log81 =(3)2log34 +4*0 = (3)log342 +0 = 16+0
28 lis 14:11
28 lis 14:12
peter:
zadanie 2 ma ktoś rozwiązanie i do 3 jak to obliczyć
2 gru 17:42
Krzysiek : Przeciez zadanie nr3 masz rozwiazane . Ania podala wszelkie strony do rozwiazania Tylko do
wzorow podstawiac. A zadanie nr 2 podpunkt a jak ma byc prawidlowo napisany bo pisze majac
dane a6 a nie podaje ile wynosi
2 gru 18:38