POMOŻCIE BŁAGAM !!
Kinga: Iloczyn Kartezjański
Kinga: Proszę o rozwiązanie zadania. (jesli znajdzie sie ktos na tyle mily) to prosze aby
rozwiazal
wszystkie przyklady i narysowal. bede bardzo wdzieczna. jutro mam z tego kolokwium i nie
pytajcie mnie co bedzie dalej .. jak bede miala rozwiazania to sie na pewno naucze.
dziekuje
Zad : Wyznaczyć Iloczyny kartezjańskie zbiorów AxB
a)A={ x∊R: x2≤4} B={y∊R:y2>4}
b)A={x∊R: x3−2x2−5x+6>0} B={y∊N:8y+y2+15<0}
c) NAJTRUDNIEJSZE
A={(x,y)∊R: 0≤y≤4−x2} B={2,3,4}
d) A=(1,3)x<1,3>, B=(1,3>
25 lis 16:42
aniabb:

a)
25 lis 16:57
aniabb:

b) x∊ (−2;1)u(3;
∞) y∊(−5;−3)
25 lis 17:04
aniabb:
25 lis 17:14
aniabb:

nie narysuję ładnie, ale to sześcianik bez dna, bo przerywane z pokrywką i bez 2 ścian bocznych
bo otwarty przedział na x
25 lis 17:24
Kinga: dziekuje aniu
25 lis 17:26
Kinga: skad ci sie to w b wzielo?
25 lis 17:28
aniabb: rozwiązałam nierówność
25 lis 17:28
Kinga: jak

? nie wiem jak to zrobic.. wiem glupia jestem
25 lis 17:32
25 lis 17:36
Kinga: ostatnia prosba. mozesz mi napsac skad sie te parabole wziely?
tzn jak do tego doszlas.
25 lis 17:42
aniabb: bo A to od 0 do y≤ 4−x2 a to kawałek paraboli
25 lis 17:43
Kinga: dalej nie rozumiem
jak wyznaczylas te parabole?
25 lis 17:51
25 lis 17:53
Kinga: dziekuje
25 lis 17:58