dane sa punkty
Ewa: dane sa punkty:
A=(3,−2)
B=(−1,0)
C=(7,2)
D=(3,4)
wyznacz proste;
a) prosta ab
b)prosta roznolegla do ab przechodzaca przez c
c)prosta cd
d)prosta prostopadla do cd przechodzaca przez punkt A
jak to zrobic...
22 lis 22:07
Ajtek:
Tutaj masz podpowiedź:
1223
22 lis 22:09
22 lis 22:10
aniabb:

a) prosta AB (niebieska) y=−1/2x −1/2
b) zielona y=−1/2 x +5,5
c) zielona y=−1/2 x +5,5
d) fioletowa y=2x −8
22 lis 22:13
Ajtek:
Dobry wieczór
aniabb 
.
22 lis 22:14
aniabb: witam

ech

już nie bajtek
NAjtek
22 lis 22:17
Ajtek:
Dlaczego
NAjtek 
?
22 lis 22:18
22 lis 22:19
Ajtek:
Co wybrałem

?
22 lis 22:22
aniabb: kolor
22 lis 22:22
Ajtek:
Nie wpadłem na to

.
Wiesz
aniabb, na taki kolor głosowałem w wolnych i demokratycznych wyborach

.
22 lis 22:24
aniabb: ja też
22 lis 22:30
aniabb: ale teraz nie umiem trafić
22 lis 22:31
Ajtek:
W co nie umiesz trafić?
22 lis 22:34
Ewa: skad sie wzielo b i d?
22 lis 22:41
Ewa: ok juz chyba wiem
22 lis 22:42
aniabb: w kolor

taki ciemniejszy niż mam
22 lis 22:51
Ajtek:
Chcesz zmienić kolor nika? To klikaj, napisz post i sprawdzaj jak to wygląda

.
22 lis 22:53
aniabb: wiem..ale żaden mi nie pasuje tak jakbym chciała
22 lis 23:12
Ewa: wszystko mi wyszlo, bardzo dziekuje za pomoc
22 lis 23:24