zbiory:)
Zuzia: Wyznacz zbiory A∪B , A∩B , A\B , B\A gdy A=(−∞,9) B=<4,13)
15 lis 13:13
15 lis 13:22
15 lis 13:23
Zuzia: ok dzieki za podpowiedz moglby ktos tylko zerknac czy dobrze zrobilam
A∪B=(−∞,13)
A∩B=<4,9)
A\B=(−∞,4>
B\A=(13,9) tego nie jestem pewna
15 lis 13:37
bezendu1990: A∪B =(−∞,13)
A∩B=<4,9)
A\B=(−∞,4)
B\A=<9,13)
15 lis 13:41
Zuzia: a dlaczego w tym B\Atal wyszlo moglbys mi to pokazac na rysunku bo nie kumam
15 lis 13:49
Zuzia: dlaczego przedzial zamkniety przy 9
15 lis 13:49
bezendu1990: bo 9 nie należy do zbioru A zobacz masz nawias ) a nie > dlatego jest <9,13)
15 lis 13:52
bezendu1990:
15 lis 13:55
Zuzia: dalej nie kumam dlaczego przy 9 jest zamkniety rysunek mailam taki sam i ogolnie kumam ale
dlaczego zamkniety ti nie wiem:(
15 lis 13:59
bezendu1990: na pewno jest dobrze sprawdź w odpowiedziach
15 lis 14:02
bezendu1990: wyznaczasz B\A czyli to co zaznaczyłem kropkami i zobacz 9 należy do przedziału A a nie
należy do A bo masz kółeczko nie zamalowane więc <9,13)
15 lis 14:04
bezendu1990: tam u góry się pomyliłem należy do B oczywiście
15 lis 14:10
Bogdan:

Może taki rysunek przybliży rozwiązanie?
A∪B = (−
∞, 13)
A∩B = <4, 9)
A \ B = (−
∞, 4)
B \ A = <9, 13)
15 lis 14:20
Zuzia: ja juz nic nie kumam to przy 9 ma byc otwarty tak bo kropka nie jest zamalowana....?
15 lis 14:21
Zuzia: ja kumam dlaczego tak tylko nie kumam dlaczego przy9 jest zamkniete
15 lis 14:22