matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
pomoocy:
sin2x+sin3x=0. moglibyście pomóc jeszcze w tym?
14 lis 11:15
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
masz gotowe wzory ..potem sinx przed nawias
14 lis 11:23
aniabb:
albo lepiej tutaj 1 wzór
https://matematykaszkolna.pl/strona/3670.html
14 lis 11:23
Basia:
3x+2x
3x−2x
5x
x
sin3x+sin2x = 2sin
cos
= 2sin
cos
2
2
x
2
i masz równanie
5x
x
2sin
cos
= 0
2
2
14 lis 11:25