awdawdawd
karolajn: Prosta o równianiu y= 2x−3 jest nachylona do osi Ox pod kątem α, zatem sin α=
odp 2/5 √5. Jak to wyliczyć? mile widziane pelne obliczenia + linki do teorii
11 lis 20:34
Eta:

y=ax+b
11 lis 20:37
Eta:
Kolację też Ci przygotować?
11 lis 20:38
karolajn: Nie mam pojecia co tu zrobilas. Dlaczego trojkat, nie trzeba rysowac ukl. wsp. ?
11 lis 20:39
11 lis 20:56
11 lis 20:58
karolajn: Rozumiem do momentu, tgα=2, ale jak z tego wyliczyc sinus ? Nie wiem co liczysz, trzeba
podstawiac wyniki z odpowiedzi i sprawdzac ktroy jest prawidlowy ?
13 lis 17:09
karolajn:
13 lis 17:44
karolajn:
13 lis 19:03