zadanie
adaś:
| | 2 | |
x= |
| ,y=4 ,według poniższych założeń mam podać sumę zbiorów ,przedziałów.Mógłby ktoś to |
| | 3 | |
przedstawić na osi liczbowej wizualnie ?
x >0 i y<0 lub x <0 i y>0
3 lis 17:15
Krzysiek : Napisz dokladnie tresc zadania i na przyslosc pisz cala tresc a nie tylko wybrane fragmenty i
potem trzeba sie domyslac.
3 lis 18:54
adaś:
chodzi mi o to zadanie →
https://matematykaszkolna.pl/forum/20377.html
Tak jak Eta napisała "x >0 i y<0 lub x <0 i y>0 dokończ i podaj jako sumę przedziału"
chciałbym ten sposób zobaczyć,można jakoś wizualnie na osi wykazać to ?
3 lis 19:09
adaś:

Proszę o wyznaczenie z tego rysunku→ części wspólnej oraz sumę przedziałów
3 lis 23:10
adaś: ?
4 lis 11:45
jakubo:
8 gru 22:15
jakubo: dane są przedziały A oraz B . Wyznacz sumę przedziałów A=(−7;0> B=(−3;3> oś
8 gru 22:17
krystek:
8 gru 22:27
8 gru 22:27
8 gru 22:27