osie
Tojestto: Witam serdecznie.
Jak mam obliczyć równanie osi symetrii trójkąta A=(2,1) B=(−2,4) C=(1,0)?
2 lis 17:06
Tojestto:
2 lis 17:15
Eta:

Osi symetrii się nie oblicza!
Można tylko napisać jej równanie
Napisz równanie tej czerwonej prostej BS:
2 lis 17:20
Tojestto: Cholera nie mam pojecia jak mam napisac to rownianie. Trojkaty to nie moj dzial
2 lis 17:23
Tojestto: Pomoze mi ktos? tylko to jedno rownanie
2 lis 17:27
2 lis 17:29
Tojestto: s =
2+(−2)2 ,
1+42
s=
−22 ,
52 (−4,2,5)
Dobrze
2 lis 17:48
aniabb: a popatrz na rysunek ..zgadza Ci się
2 lis 17:49
Eta:
Źle
BS: y= −x+2 −−− to równanie osi symetrii tego trójkąta
2 lis 17:50
Tojestto: Nie zgadza sie.
no tak, w pierwszym ma byc 1,5 a w drugim 0,5 nie mam zielonego pojecia jak mam to udowodnic
2 lis 17:51
Tojestto: O MAtkooo ja obliczalem AB

!
2 lis 17:52
Tojestto: Powiecie mi jeszcze : Wyznacz wektory zawierajce boki tego trojkata. ?
2 lis 18:01
2 lis 18:02
Tojestto: Dzieki
2 lis 18:03
Eta:
na zdrowie ....
2 lis 18:05