glupota ale nie mialem tego jeszcze..
ak: sin x moze byc ujemny albo cos x? gdzie to sie patrzy?
16 paź 22:40
Godzio:
Może być, popatrz na wykresy obu funkcji
16 paź 22:41
ak: a dodatni? jakis nie moze byc przeciez

gdzie to patrzec?
16 paź 22:43
Krzysiek : W pierszej wszystkie sa dodatnie, w drugiej tylko sinus .dokoncz sobie ten wierszyk . Poza tym
wykresy
16 paź 22:58
ak: w pierwszej

co w pierwszej?
16 paź 23:06
16 paź 23:07
16 paź 23:08
ak: no to wychodzi ze moze byc i dodatnie i ujemne?
16 paź 23:17
rad: y=−x+2
26 kwi 17:35
krystek: | | y | |
sinx= |
| ujemny w ćwiartce gdzie y<0 (III i IV) |
| | r | |
| | x | |
cosx= |
| ujemny w ćwiartce gdzie x<0 (II i III) |
| | r | |
26 kwi 18:16