matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
zestaw2:
Oblicz pochodną a) f(x)=sinx
π
x
0
=
3
b) f(x)=−cosx
π
x
0
=
4
11 paź 18:54
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
11 paź 18:56
Krzysiek:
zapewne zestaw2 chce policzyć pochodną z definicji...
https://matematykaszkolna.pl/forum/159161.html
11 paź 18:58