11 paź 16:27
ICSP: zapewne miałeś na wykładzie wzór na pochodna sinusa :
(sinx)' = cosx
teraz wystarczy tylko podstawić x
0 do tego wzoru
11 paź 16:35
Letty : nie jestem pewna czy dobrze to robie więc prosze o sprawdzenie
lim
h→0 I(h) = 1
dobrze?
11 paź 16:36
ICSP: sinx(x+h) ≠ sinx + sinh \
jest wzorek na sin(x+y) i tutaj trzeba z niego skorzystać.
11 paź 16:37
Letty : sin(x+y) = sinx*cosy + siny*cosx ten?
11 paź 16:39
Krzysiek: w liczniku mamy sinx −siny
więc chyba lepiej skorzystać ze wzoru na różnicę sinusów, a potem skorzystać z tego, że:
11 paź 16:46
ICSP: Przyznaję racje
Krzyśkowi 
Wykorzystanie wzoru na różnicę sinusów będzie o wiele prostsze
11 paź 16:47
Letty : nie rozumiem, nie mam tam przecież sinx − siny...
11 paź 17:00
Letty : wytłumaczy mi to ktoś?
11 paź 17:15
Krzysiek: x=U{π/3+h } ,y=π/3
wstawiasz do wzoru i korzystasz z tej granicy co wyżej napisałem
11 paź 17:18
Krzysiek: x=π/3 +h
11 paź 17:18