Równanie
Pop: Rozwiazaniami równania (x−3sup>2−6=0 są liczby
A) −3+{6},3+{6}
B) 3,−3
C)3−{6},3+{6}
D)2.4
7 paź 16:42
Pop: Rozwiazaniami równania (x−3)2−6=0 są liczby
7 paź 16:45
sushi_gg6397228:
z czym may problem? wzory znamy?
7 paź 16:47
Pop: nie bardzo
7 paź 16:52
7 paź 16:54
ZKS:
Piotr może wzory na Δ oraz x1 i x2 nie potrzebie dałeś wystarczy skorzystać z
a2 − b2 = (a + b)(a − b) tutaj nie warto nadużywać Δ.
7 paź 16:56
ZKS:
Oczywiście wola jest rozwiązującego jakiego sposobu użyje więc kto co lubi kto co woli.
7 paź 16:58
Piotr:
wiem. nie wiem co ma w innych przykladach

to wolalem od razu na Δ oraz x
1 i x
2 tez dac
7 paź 16:59
ZKS:
7 paź 17:00