proszę o odpowiedz
Anabanana: zad1.
rozwiąż równanie 2x4+3x3+3x−2=0
zad2.
Dana jest funkcja f(x)= (m2−9m+20)x−5. Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których
funkcja f jest malejąca
zad3
dana jest funkcja f(x)= ax2+bc+c. Wyznacz a b c jeżeli wiesz zę jej miejsce zerowe to x1=−4
x2=3 a do wykresu należy pkt A=(−2,20)
poproszę o odpowiedz i jasne wytłumaczenie, z góry dziękuję.
30 wrz 18:44
Skipper:
1) 2(x
4−1)+3x(x
2+1)=(x
2+1)[2(x
2−1)+3x]=(x
2+1)(2x
2+3x−2)= ... i wszystko jasne −
30 wrz 18:54
Anabanana: a co z innymi zadaniami ?
UP
UP UP
1 paź 21:09
Anabanana: a co z innymi zadaniami ?
UP
UP UP
1 paź 21:10
krystek: 2) f↘⇔a<0⇔m2−9m+20<0
1 paź 21:13
krystek: 3) postać iloczynowa y=a(x−x1)(x−x2)
1 paź 21:13
Anabanana: skąd to wszytko się bierze ?
:<
1 paź 21:14
1 paź 21:16
1 paź 21:16
Anabanana: danke.
1 paź 21:21