Pan Nowak
SEMMITTO: Pan Nowak chce ulokować 10000zł w banku na okres jednego roku. Ma do wyboru dwa rodzaje lokat:
lokata A − oprocentowanie w stosunku rocznym 4,6%, kapitalizacja odsetek po roku, lokata B −
oprocentowanie w stosunku rocznym 4,2% kapitalizacja odsetek co kwartał. Wykonaj odpowiednie
obliczenia i wskaż która lokata jest korzystniejsza dla pana Nowaka?
22 cze 17:12
Aga1.: A:
10000*(1+4,6%)=
B:
22 cze 17:48
hubert: | | | |
Która liczba jest większa x = 3√−27/9 czy y = − | −1 ? Odpowiedz uzasadnij. |
| | |
22 cze 20:07
Eta:
| | 10 | |
Czy ma być taki ułamek y= −( |
| )−1 |
| | 3 | |
22 cze 20:38
Eta:
x= −[(3)3/2]1/3 = −(3)1{2}= −√3≈ −1,73
22 cze 20:41
hubi: ułamek
22 cze 22:15
hubi: to rozwiazanie ponizej do x to jest dobrze
napisze opis do x
jak miało to wyglądać
pierwiastek trzeciego stopnia −27 dziewiątych
czy y=minus dziesiec trzecich do potegi minus jeden
troche sie nie znam na tej stronie wiec nie za dobrze pisze
22 cze 22:20
22 cze 22:20
hubi: tak o to chodziło dziekuje
22 cze 22:26
22 cze 22:34
hubi:
Pan Nowak chce ulokować 10000zł w banku na okres jednego roku. Ma do wyboru dwa rodzaje lokat:
lokata A − oprocentowanie w stosunku rocznym 4,6%, kapitalizacja odsetek po roku, lokata B −
oprocentowanie w stosunku rocznym 4,2% kapitalizacja odsetek co kwartał. Wykonaj odpowiednie
obliczenia i wskaż która lokata jest korzystniejsza dla pana Nowaka?
można prosić jeszcze o pomoc w tym zadaniu
22 cze 22:40
hubi: Zbiór (−∞;−5) ∪ (−1; −∞) jest rozwiązaniem nie równości:
wykonaj obliczenia i zaznacz poprawna odpowiedz
A.|x+2| > 3
B.|x−3| > 2
C.|x−2| < 3
D.|x+3|< 2
prosze jeszcze o to zadanko z góry dziekuje
23 cze 13:16
Basia:
A.
|x+2|>3 ⇔ x+2<−3 lub x+2>3 ⇔ x<−5 lub x>−1 ⇔ .......................
jak myślisz ? pasuje ?
23 cze 13:33
picia:
nie pasuje
23 cze 13:48
Basia:
no przecież wiadomo, że ma być (−
∞; −5)∪(−1;+
∞)
23 cze 13:49
picia:
Basiu
...lub x+2>3
x>1
23 cze 13:53
Basia: no widzisz jaka jest siła sugestii ? chcesz i masz

no to trzeba rozwiązać drugą; trzecią;.......
23 cze 13:56
23 cze 13:58
hubi: własnie nie wiem dlatego tu pisze bo potrzebuje do pr.kontrolnej z matmy do egzaminu
23 cze 13:59
Basia: bo nie ma; autor cosik poknocił
23 cze 13:59
picia:
na oko na żadne nie pasuje
23 cze 13:59
Basia:
hubi prawdopodobnie powinno być (−∞;−5)∪(1;+∞) i wtedy będzie odp.A
sprawdź dokładnie
23 cze 14:01
Saizou : albo błąd w druku
23 cze 14:01
picia:
a ja sobie mysle, ze skoro w poleceniu jest wykonaj obliczenia to chca by delikwent policzyl
wszystkie, wiec powinno wyjsc D
23 cze 14:03
Basia:
w D będzie jeden przedział (−5; −1)
23 cze 14:09
picia:
wiem, wiem
23 cze 14:11
hubi: tak to będzie A DZIEKUJE
23 cze 14:11
hubi: Ile dzielników ma NWD (120;48)
a.4dzielniki
b.6dzielników
c.8dzielników
d.10 dzielników
23 cze 14:14
Eta:
odp c)
23 cze 14:16
Basia:
120 = 2*60 = 2*2*30 = 2*2*2*15 = 2*2*2*3*5
48 = 2*24 = 2*2*12 = 2*2*2*6 = 2*2*2*2*3
NWD = 2*2*2*3 = 24
i jego dzielnikami są: 1; 2; 3; 4; 6; 8; 12; 24
no to jest ich 8
23 cze 14:18
Eta:
NWD(120, 48)= 24
24= 23*31 liczba dzielników liczby 24 : (3+1)*(1+1)= 8
23 cze 14:18
Eta:
Hej
Basiu
23 cze 14:20
Basia: Witaj
Eto
23 cze 14:21
Eta:
Dzięki ,że jeszcze pamiętasz co mnie rozwesela
23 cze 14:23
Basia: to se ne da zapomenout
23 cze 14:24
23 cze 14:26
hubi: jeszcze raz dzieki pozdrawiam
23 cze 14:26
Eta:
Hehe

Myślę,że ... " do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej"

23 cze 14:30
Basia: obawiam się, że masz rację
23 cze 14:33
Eta:
23 cze 14:34
Eta:
@
Basi 
Zastanawiam się czemu
Nasz Rodzynek z
ABBA tak ostatnio się wyciszył?

Myślę,że się na Nas nie pogniewał?
23 cze 14:39
Basia:
czasem zagląda, ale bardzo rzadko i raczej przed południem
pewnie jakieś inne, ważne zajęcia go absorbują, bo nie sądzę żeby mu się znudziło
23 cze 14:42
23 cze 14:44
Basia:
o jest; pojawił się przed chwilą

może wpadnie pogadać, tyle, że teraz ja muszę zaraz kończyć; o 15:00 spodziewam się gościa
23 cze 14:45
Eta:
Trzeba mieć "zdrowie"

(dobrze,że boli mnie tylko kolano
23 cze 14:45
Eta:
Ja też zaraz muszę zająć się garami
23 cze 14:46
Basia:
ad.wpis z 14:44
czytałam; już dawno przestałam reagować; rzucanie grochem o ścianę jest bowiem o wiele bardziej
konstruktywne
23 cze 14:50
Eta:
23 cze 14:53