matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Domi:
Oblicz:
a
a)sin30stopni =
8
√
9
b
b)cos60 stopni =
8
√
9
3
√
2
c)sin60stopni =
c
3
√
2
d)tg60 stopni =
g
18 cze 19:47
picia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/421.html
np a)
1
a
=
2
24
2a=24 // :2 a=2
18 cze 19:50
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
Nie przesadzasz? zajrzyj do tablic
18 cze 19:50
picia:
a= 12
18 cze 19:51