pomoc
Bożenka :

Oblicz pole trójkąta....
proszę o pomoc
30 maj 22:10
30 maj 22:11
Maslanek: Jest taki wzorek:
30 maj 22:11
Ajtek:
α=30
o
a=4
b=6
Podstawić i policzyć :0.
30 maj 22:11
Ajtek:
And the winner is
Eta 
.
Dobry wieczór
Eta, Maslanek
30 maj 22:12
Maslanek: Dobry wieczór
30 maj 22:13
Eta:
Hehe

przetłumacz....
30 maj 22:13
30 maj 22:14
Maslanek:

dla Jedynej Pani
30 maj 22:15
Eta:
30 maj 22:16
Bożenka:

2)
Obliczyc pole ....
proszę o pomoc jeszcze w tym
30 maj 22:17
Ajtek:
Eta, nie umiem przetłumaczyć. Usłyszałem ten zwrot w telewizorze i mi się spodobał

.
30 maj 22:18
Ajtek:
Kąt przy wierzchołku to 30
o.
| | 3*3*sin30o | |
Zatem: P= |
| =....
|
| | 2 | |
ponieważ Δ jest równoramienny.
30 maj 22:19
picia: korzystasz z tego samego wzoru
30 maj 22:19
Bożenka:

3)
i tu też pole
30 maj 22:19
Ajtek:
Bożenka, która to klasa jest?
30 maj 22:20
30 maj 22:21
picia: albo z f trygonometrycznych albo z wlasnosci ekierki
30 maj 22:21
Maslanek: Jak z własności ekierki? xD Co to takiego?
30 maj 22:22
Bożenka: klasa 3 technikum

pomóżcie !
30 maj 22:23
Ajtek:
Zapewne
picia miał to na myśli
2280
30 maj 22:23
Ajtek:
To trzecie zadanie zaleciało 2−3 klasą gimnazjum, stąd moje pytanie.
30 maj 22:24
Maslanek: Na górze masz ladnie napisane
30 maj 22:25
30 maj 22:25
picia: to niezbyt trudne macie te zadania

tez myslalem ze to gimnazjum.
30 maj 22:27
Basia:
a winner − zwycięzca
resztą już zrozumiesz
30 maj 22:30
Bożenka: Dziękuję bardzo za pomoc już obliczyłam

dziekuję
30 maj 22:33
Eta:

dla
Basi ( "połówka" już mi przetłumaczyła
30 maj 22:34
Bożenka: a mam jeszcze jedno zadanko

w trójkąt równoramienny o wysokości 4cm i podstawie długości 6cm wpisano okrąg.Oblicz obwód
tego trójkąta.
30 maj 22:34
Ajtek:
NIe wiem jaką połówkę masz na myśli

.
A ja zrobiłem błąd, miało być: And the faster is
Eta, czy jakoś podobnie

.
30 maj 22:36
Ajtek:
Trójkąta czy okręgu?
30 maj 22:36
Bożenka: oblicz promień tego okręgu....
przepraszam za błąd ;0
30 maj 22:37
picia: trojkata raczej ma wszystko podane
30 maj 22:38
Eta:
r=1,5 cm
30 maj 22:38
Ajtek:
Widzę, że
Eta podała promień. Wyliczyła go z tego wzorku
542, chyba

.
30 maj 22:40
Bożenka: Eta a jak to liczyłas ?
30 maj 22:41
Eta:

b
2=4
2+3
2 ⇒ b=5
| | 2P | | 6*4 | |
r= |
| P= |
| =12 a+b+b= 6+10=16 |
| | a+b+b | | 2 | |
30 maj 22:43
Bożenka: Dzięki dzięki dzięki



teraz spokojnie mogę iśc spac

Dziękuję i dobranoc !
30 maj 22:45
Eta:
Dokładnie , ze wzorku
542
30 maj 22:45
Ajtek:
Wiesz
Eta, Twoja wiedza matematyczna jest wielka. Nie miałem pewności, czy nie użyłaś
czegoś innego

.
30 maj 22:49
Eta:

2/ sposób
ΔBEC ~ ΔODC z cechy (kkk)
30 maj 23:06
Ajtek:
Ten sposób również jest oczywisty

.
Miałem na myśli wyższą matematykę

.
30 maj 23:07
Eta:
30 maj 23:08
Ajtek:
Tu się nie ma co śmiać, wiem co piszę

. Jeszcze wiem co piszę

.
30 maj 23:09