proste o równaniach
vvvvvv: Proste o równaniach x−y+3=0, 2x−2y−3=0, x−3y+7=0, x−3y−2=0 zawierają boki pewnego czworokąta.
a)zbadaj jaki to czworokąt
b)czy można wpisać/opisać okrąg?
c)oblicz pole czworokąta
29 maj 14:51
Bezimienny:
punkty wspólne prostych, kąty między prostymi
29 maj 15:02
vvvvvv: chodzi mi o punkt b i c bo a mam
29 maj 15:04
29 maj 15:08
29 maj 15:11
vvvvvv: duzo mi to nie dało
29 maj 15:13
Bezimienny: piszesz że masz już a) więc wiesz jaki to czworokąt czyli w c) musisz użyć tylko wzoru
a w b) policz odpowiednie kąty i długości boków
29 maj 15:14
vvvvvv: a jakiego wzoru?
29 maj 15:15
Bezimienny: wzór jest na stronie
863
29 maj 15:17
vvvvvv: oki dzieki bede próbować
29 maj 15:19