Pomocy
norbi: Witam mam problem z kilkoma zadaniami oto one proszę o pomoc
1Sprawdź czy punkty ABC są wspólne A=(−4,1) B=(8,7) C=(11,3)
2Napisz równanie prostej prostopadłej do prostej równoległej x+2y+3=0 przechodzącej przez punkt
P= (2,10)
3Napisz równanie prostych zawierające boki w trójkącie ABC wiedząc że A=(−1,2) B=(2,3) C=(1,−5)
14 maj 16:14
Mateusz:
1) chyba współliniowe? piszesz rownanie prostej przechodzącej przez punkty A i B i sprawdzasz
czy nalezy do niej punkt C(tzn czy spełnia otrzymane rownanie prostej)
2) troche pozbawiona sensu jest treść
3) Piszesz rownania prostych przechodzących przez punkty A i B, A i C oraz i B i C
14 maj 16:21
norbi: 2 napisz równanie prostej prostopadłej do prostej przechodzącej przez punkt p
a nie mógłbyś tych zadań wyliczyć bo ja kompletnie tego nie rozumiem
14 maj 16:26
14 maj 16:33