matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam pomozcie mi to zrobić!!
dynastia wazów:):
Dla jakich wartosci parametrów a<0,2pi> ciąg(a
n
) jest rosnący a)a
n
=n sin a−3
1
b)a
n
=−n(cos a+
)
2
11 kwi 15:53
dynastia wazów:):
błagam o pomoc
11 kwi 15:55
dynastia wazów:):
: pomoze mi ktos prosze
11 kwi 16:04
dynastia wazów:):
: pomoze mi ktos prosze
11 kwi 16:04
Alkain:
A) a
n+1
−a
n
>0 (n+1)sina+3−(nsina+3)=nsina+sina+3−nsina−3=sina sina>0 − mam nadzieję że już sobie poradzisz B) a
n+1
−a
n
>0
1
1
1
1
1
−(n+1)cos(a+
)+ncos(a+
)=−ncos(a+
)−cos(a+
)+ncos(a+
)=
2
2
2
2
2
1
−cos(a+
)>0
2
Jak coś napisz.
11 kwi 16:06
dynastia wazów:):
https://matematykaszkolna.pl/forum/139009.html
https://matematykaszkolna.pl/forum/139011.html
wielkie dzieki a mogłbys jeszcze na te zerknosc i wytłumaczyc mi jak sie bada monotonicznosc funkcji
bo nie kapuje
//
11 kwi 16:11
Alkain:
https://matematykaszkolna.pl/strona/263.html
11 kwi 16:17
Marta:
1
log4√2
8
Proszę o rozwiązanie
12 kwi 18:14