mogłby ktos zerknoc i pomoz mi zrobic to zadanie:_))
dynastia wazów:): podaj przykłady takich ciągów rosnących (an) i (bn) ze ciąg(cn) określany za pomoca wzoru
cn−=an*bn
a)jest stały
b)nie jest monotoniczny
11 kwi 15:49
dynastia wazów:): błagam o pomoc
11 kwi 15:55
dynastia wazów:): : pomoze mi ktos prosze
11 kwi 16:04
dynastia wazów:): : pomoze mi ktos prosze
11 kwi 16:04
dynastia wazów:): hej a jak to zrobic zadanko?
11 kwi 18:08
dynastia wazów:): prosze pomozcie
11 kwi 18:13
Mila: Zobacz u Alonki, czy to Ci pomoże?
11 kwi 18:14
dynastia wazów:): patrzyłem i niezbyt nie kapuje co tam jest
11 kwi 18:23
dynastia wazów:): nie rozumiem wgl co to znaczy ze jest stały i monotoniczny

jak to zapisac
11 kwi 18:24
dynastia wazów:): pomoze mi ktos?
11 kwi 18:32
Mila: Monotoniczny to znaczy rosnący albo malejący,
stały to np, 2,2,2,2,2,...
niemotoniczny to znaczy nie jest ani rosnący ani malejący np a
n = (−2)
n
a
n=2n+1 ciąg rosnący
b
n=−2n +1 ciąg malejący
przykłady
b
=4n
| | −2 | |
an*bn= |
| *4n=−8 ciąg stały |
| | n | |
11 kwi 18:39
dynastia wazów:): ogomne dzieki juz kapuje

)
11 kwi 20:36