k
mario: (2/5−0,5)2 + 3,5=
7 kwi 21:37
Shinger: 3,7
7 kwi 21:39
Shinger: a nie sory

to już inna treść
7 kwi 21:39
mario: ale ważne jest rozwiązanie
7 kwi 21:39
Shinger: =3,51
7 kwi 21:41
xpt: to już nie łaska kalkulatora użyć ?
To forum ma pomagać ludziom, którzy nie są w stanie samodzielnie rozwiązać jakiegoś
zadania, a nie dla ludzi, którym nie chce się pomyśleć nawet przez chwile.
Chcesz gotowe rozwiązanie ? Polecam kalkulator.
I nie dubluj tematów.
Takie same tematy:
13251
13255
13257
Wystarczyło w tym pierwszym napisać, że pierwszy nawias jest do kwadratu i źle napisałeś
zadanie . . .
| | 2 | |
( |
| −0,5)2+3,5=(0,4−0,5)2+3,5=(−0,1)2+3,5=0,01+3,5=3,51 |
| | 5 | |
7 kwi 21:42
heopi: przecież to są zadanai z wzorów skróconego mnożenia ...
I od keidy wpierw wykonuemy odejmowanie a dopiero później potęgujemy ?
8 kwi 15:11
tim: | | POTĘGOWANIE, PIERWIASTKOWANIE | |
U{NAWIASY}{ |
| |
| | MNOŻENIE, DZIELENIE | |
8 kwi 15:15
tim: | () [] | |
| |
| POTĘGA, √ | |
| | | MNOŻENIE, DZIELENIE+ − | |
| |
8 kwi 15:18