za
mario: ( 2/5 − 0,5 ) 2 + 3,5 =
7 kwi 21:24
xpt: Czego konkretnie nie rozumiesz w tym zadaniu ?
7 kwi 21:26
mario: proszę o rozwiązanie
7 kwi 21:28
xpt: to już nie łaska kalkulatora użyć ?
To forum ma pomagać ludziom, którzy nie są w stanie samodzielnie rozwiązać jakiegoś
zadania, a nie dla ludzi, którym nie chce się pomyśleć nawet przez chwile.
Chcesz gotowe rozwiązanie ? Polecam kalkulator.
I nie dubluj tematów.
Takie same tematy:
13251
13255
13257
Wystarczyło w tym pierwszym napisać, że pierwszy nawias jest do kwadratu i źle napisałeś
zadanie . . .
| | 2 | |
( |
| −0,5)2+3,5=(0,4−0,5)2+3,5=(−0,1)2+3,5=0,01+3,5=3,51 |
| | 5 | |
7 kwi 21:41
mario: dzięki xpt
7 kwi 21:43