matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
Milutka:):
dane sa wierzcholki trojkąta A=(−2,−5) B=(1,4) C=(5,7). oblicz a)dlugosc odcinka AB b) odleglosc punktu C od boku AB c) pole trojkata ABC
9 mar 13:04
Basia:
ad.a
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
ad.b
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
ad.c P =
1
2
*|AB|*h h to to co wyliczysz w (b)
9 mar 13:07