FUKCJA LINIOWA , CZY PUNKT NALEŻY DO WYKRESU?
Tomek: Mam jutro sprawdzian z matematyki , bardzo prosze o pomoc :
1)Napisz wzór fukcji liniowej , do której wykresu należą punkt O=(0,0) i punkt a gdy:
A=(1,3)
A=(−2,4)
Z objaśnieniem dlaczego tak a nie inaczej to robić , bede bardzo wdzieczny
24 mar 17:31
krejzolka: α≈Ω≥∈
∈≈γ
Ω≠Δ
24 mar 17:32
Mickej: torche wysiłku nie boli tu masz dokładne objasnienie i przykładowe zadanie z rozwiązaniem
41
24 mar 17:34
tim: 1223 Masz wzór.
Pod x
A i y
A podstawiasz 1 i 3
Pod x
B i y
B = 0 i 0
Oblicz wzór dalej.
24 mar 17:35