Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty:
Ania: Mała pomoc bardzo przydatna

Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty:
a) A=(−2;4) i B=(3;−1)
b) A=(2;−1) i B=(−2;−5)
c)punkt P=(1;−2) i równoległej do prostej y=2x+3
d)punkt K=(1;4) i prostopadłej do prostej o równaniu y=x−2
e)punkt S=(−1;3) i równoległej do prostej y=−2x−3
| | 2 | |
f)punkt T=(4;2) i prostopadłej do prostej o równaniu y= |
| x+3 |
| | 3 | |
18 lis 15:03
18 lis 15:08
18 lis 15:09
Monika: Ania z tym co ci wysłał Andrzej napewno sobie poradzisz
18 lis 15:09
Ania: Mam nadzieję
18 lis 15:23
Ania: 6x−3x3≤0
5x2−10>0
x2+8x−20≤0
−x2+x−30≥0
7x2−14x≤0
x2−7x−60>0
6x2+x+5≥0
Mam nadzieję że pomożecie
18 lis 15:26
AS: Mam nadzieję,że się weźmiesz solidnie do samodzielnej pracy.
Prosisz o pomoc w takiej łatwiźnie?
18 lis 15:30
Ania: To podaj mi wzory to sobie poradzę ciekawa jestem czy łatwizna nazwiesz opiekę nad niemowlęciem
naukę i pracę. Jeżeli nie chcesz pomóc to nie odpisuj proste.
18 lis 15:41