JOLA RATUJ
smiesia: Jola ratuj , punkty A(−3,4) i B(1,−6) są końcami odcinka, ktory jest srednicą okregu. napisz
rowwnanie srodkowe i ogolne tego okresu

nie wiem jak sie za to zabrac
10 lis 13:29
kachamacha: wpółrzedne środka okręgu to współrzedne srodka odcinka AB
a długość promienia to połowa długości odcnka AB
10 lis 13:30
smiesia: a mozesz mi to doklasniw rozpisac i zrobic

bardzo bede wdzieczna
10 lis 13:31
10 lis 13:34
10 lis 13:34
smiesia: nic nie kumam
10 lis 13:41
10 lis 13:46
10 lis 13:47
%2525253Cb%2525253Esmiesia%2525253A%2525253C%2525252Fb%2525253E%25252520(%252525E2%25252588%252525921%2525252C%252525E2%25252588%252525921)%2525253F%25252520srodrk%25252520okregu%2525250A%2525250A
10 lis 13:54
smiesia: (−1,−1)?srodek
10 lis 13:54
smiesia: halo
10 lis 14:38
krystek: Tak
10 lis 16:10
Osmol: (x+1)2+(y+1)2=29
10 lis 16:20
smiesia: jak to policzyc od poczatku do konca wsyztsko
10 lis 16:27
smiesia: jak to policzyc od poczatku do konca wszytsko
10 lis 16:27
Osmol: srodek to srednia po wspolrzednych potem policz dl odcinka od srodka do ktoregos w punktow
IABI=√(xA−xB)2+(yA−yB)2
I(−1,−1)(1,−6)=√(−1+1)2+(−1+6)2=√4+25=√29 =r
okrag na rownanie (x−x0)2+(y−y0)2=r2
(x+1)2+(y+1)2=29
10 lis 16:37
smiesia: a to jest srodkowe czy ogolne
10 lis 16:49
smiesia: a to jest srodkowe czy ogolne
10 lis 16:49
Osmol:
Równanie okręgu:
(x−a)2+(y−b)2=r2 (postać kanoniczna) czyli chyba srodkowa. Okrąg o środku w punkcie (a,b) i
promieniu długości r.
x2+y2+Ax+By+C=0 (postać ogólna) czyli do ogolnej wystarczy spotegowac nawiasy i przeniesc
wszystko na jedna strone i wszystko
10 lis 16:59