matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miejsce zerowe...
Kasiaaa:
Wyznacz miejsce zerowe (o ile istnieją) funkcji kwadratowej f, jeśli: a) f(x) = 4x
2
− 8x
1
b) f(x) =
x
2
+ 12x
2
c) f(x) = −8x
2
+ 4x
3
d) f(x) =
x
2
− 3x
4
e) f(x) = 5x
2
+ 10x
2
f) f(x) =
x
2
− 6x
3
13 wrz 20:54
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1678.html
13 wrz 21:09
Gustlik:
Wyłącz przed nawias "x"−a i o ile się da − czynnik liczbowy, a potem oba czynniki przyrównaj do 0, np. a) f(x)=4x
2
−8x=4x(x−2) 4x=0 v x−2=0 x=0 v x=2 pozostałe analogicznie.
14 wrz 01:24
Adek:
f(x) =x2+15x+36
15 maj 11:16
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/25.html
15 maj 11:17
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick