Jeden przyklad ktorego nie moge rozwiazac :(
Julia: − 3(x
2 − 1) (x
2 − 2x +1) = 0
pomozcie, bo kurcze, rozwiazuje inne zadania sprawdzam odpowiedzi i robie dobrze, ale tego nie
moge rozgryźć
24 sie 20:15
24 sie 20:21
Crispus: najlepiej wz. skróconego mnożenia
−3(x−1)(x+1)(x−1)2=0
(x+1)(x−1)3=0
x=−1 lub x=1
24 sie 20:22
roman: nie wiem czy robię db
−3(x2−1)(X2−2x+1)=0
a robiłaś tak
(−3x2+3)(i z tego obliczyłaś deltę )
24 sie 20:23
Karolina: ale po co delta jak może wzór skróconego mnożenia zastosować
24 sie 20:25
roman: wiesz do W−wy przez Biłgoraj też można dojść [ chyba ] ....
24 sie 20:27
Julia: dziekuje juz rozumiem
24 sie 20:31