Baghis: Czy mogę się dowiedzieć, jakie wzory trzeba stosować w celu rozwiązania takich zadań, poproszę
o podpowiedź.
29 gru 17:52
Jakub: Kliknij niebieskie > > i przeczytaj rozwiązania.
1 sty 14:33
Pat: świetna stronka..
jak do tej pory nie znalazłam lepszej..
3 lut 19:44
Jędrzej: mam problem bo mam zadanie z obliczeniem granicy ciągu gdzie pojawia mi się pierwiastek i nie
wiem jak się za to zabrać
13 kwi 21:46
Jakub: Napisz je na forum zadankowym.
13 kwi 23:18
milka: dzieki tej stronie wreszcie zaczełam cos rozumiec
! nareszcie
pozdrawiam tworcow strony!
dawajcie wiecej przykladów
29 maj 21:09
czarny: prosiłbym o więcej przykładów do przetrenowania, bądź o wskazówki co do literatury zawierającej
takowe przykłady
Wspaniała stronka, naprawdę bardzo wartościowa i pomocna w przypomnieniu/poznaniu matematyki
2 lis 10:31
marek: Bardzo dokladnie pokazane jak sie rozwiazuje przyklady, o takie cos mi chodzilo, szkoda tylko
ze tak malo tych przykladow
4 lis 06:14
Kasia: No przydalyby sie jakies trudniejsze wyjasnione przyklady, np. z tymi wyrażeniami
nieoznaczonymi
Prosimy, panie Jakubie
7 lis 12:25
kamil: Witam.Przydaloby sie pare zadan z pierwiastkiem bo niema takich.
12 gru 17:08
maciek: Przydały by się także zadania z funkcji eksponent
24 gru 17:21
Radek: Dobra strona, przyznaję bo dzięki niej poćwiczyłem trochę znienawidzone ciągi − a zadania można
przecież z innych stron czy pdfów rozwiązywać
29 gru 14:11
Monika: Witam.. Znajdę gdzieś na której z tych stronek zadania z granic nieoznaczonych
23 sty 11:32
AA: Wspaniała strona
25 sty 19:25
Piotr: Czegos tutaj nie rozumie to ze mianownik dzielony jest przez n3 to sie zgadzam ale ten licznik
dzielony przez n5 to cos mi nie pasuje. Jezeli podzielimy licznik i mianownik przez n3 to
wynik bedzie inny, wyjdzie −2/1
11 lut 16:54
Wdzięczny: Znakomita strona. Jej recenzja musiała by się składać z samych superlatyw
Dziękuje.
12 paź 12:49
Pati: Ktoś może wie jak to obliczyć lim((n+1)/(n+1))2
13 paź 20:06
kotas: bardzo latwe przyklady sa robione i tylko jedna metoda
15 paź 16:45
kotas: pati chyba trzeba tak to obliczyc
lim n(1+1/n) kreska ulamkowa n2 + 2n+1= n kreska ulamk. n2(2/n+1/n)+=n=>nieskonczonosc
15 paź 16:49
Ela: fajna strona ale przydalyby sie przyklady na nieskonczonosc/nieskonczonosc,
nieskonczonosc−nieskonczonosc, twierdzenie trzech ciagow itp.
2 lis 12:37
liwila: Super stronka ciesze się że coś takiego powstało
21 lis 13:18
gloria: A w jaki sposób obliczyć coś takiego?
an= 1/1−2 + 1/2*3+...+ 1/n(n+1)
Szukałam podobnego przykładu ale niestety nie znalazłam.
22 lis 15:18
Tomek: Nic wciąż nie rozumiem. Mimo wszystko świetna stronka czytam dalej.
22 lis 16:46
Piotr: Pati a wg mnie to jest 0 bo wykładnik "ena" w mianowniku jest większy niz w liczniku wiec dla
mnie granica jest 0
17 gru 19:52
Pm.: Szkoda, że nie ma wytłumaczenia trudniejszych przykładów, np z ln, sin, cos....
Ale cała reszta to mistrzostwo w tłumaczeniu matematyki
14 sty 17:07
mat: Dobra stronka. Podziękowania dla Twórców. Szkoda tylko, że nie ma więcej trudniejszych
przykładów.
18 sty 00:37
misiek: Pewnie ze to jest najlepsza stronka, przygotowywalem sie do niej do matury, teraz na studiach
katuje te stronke, im wiecej dla studiow tym lepiej, jeszcze tefilmiki duzo daja pzdr dla
autora
23 sty 20:53
Tiamat: Przydało by się więcej przykładów, które są bardziej skomplikowane, np z symbolami
nieoznaczonymi, bo te przykłady z tej strony już mam oblatane, ale jak patrzę na swoje zadania
to nie wiem od czego zacząć
30 sty 09:23
witold: Dokładnie, wszystkie zadania są na jedno kopyto...powinny być bardziej skąplikowane, dla
zainteresowanych znalazłem taką stronkę tu też są zadania i rozwiązania, dosyć przydatne, no i
przykłady ciekawsze, ze tak się wyrażę
http://www.obliczone.pl/content/blogcategory/21/42/12/24/
6 lut 13:35
różowa: Super strona, dzieki niej zrozumiałam temat. Polecam
_
14 paź 13:54
Kuba: Witam Was matematycy. Mam takie pytanie, mianowicie, na egzaminie poprawkowym, którego nie
zdałem dostalem granice (nie pamietam całej) na której, cały LIM byl pod pierwiastkiem z Pi.
Jak zobaczyłem,to mało sie nie ...... z wrażenia. Jak takie przykłady trzeba wykonywać?
3 lis 14:47
7 lis 18:52
Szymeq: Mógłbyś dodać do tych przykładów, jakieś przykłady z logarytmem, liczbą e, etc, bo obecnie są
proste równania
25 lis 19:24
Sonia: mam pytanie.. czy jeśli mam działanie 4n2 − 5n + 1 / 3n5 + 2n2 + 7, to czy przy dzieleniu
przez najwyższą potęgę mam licznik dzielić przez jego najwyższą potęgę czyli n2 a mianownik
przez n5 ? czy oba, i licznik i mianownik przez n5 ? bo mój sorek od matematyki tłumaczył,
że przez najwyższą dla obu czyli n5, a tutaj widzę, że przez obie.. i mam mętlik
26 lis 18:20
Jakub: Są dwa sposoby. Jeden i drugi jest prawidłowy i jednakowo pracochłonny. Nie da się powiedzieć,
który jest lepszy. Rób jak Twój nauczyciel, nie będzie się czepiał.
26 lis 21:15
xs: proponuje dodać przykłady w których są pierwiastki
22 maj 20:20
analizax2: popieram przedmówcę
24 cze 18:33
mateusz: Już myślałem że nigdy tego nie zrozumię a tu bach taka strona i wszystko wydaje się takie
proste
8 cze 21:30
Krzysztof: Dziękuję pięknie
26 gru 09:11
Ania: Przydałyby się jeszcze jakieś przykłady z pierwiastkami.
14 wrz 14:57
paulina: what is the distance between a(−8,4)and b(4,−1)
1 paź 00:17
Jakub: Here (page
1248) you have formula for distance between two points.
6 paź 12:03
jack sparrow: Oblicz ganice
20 paź 17:06
jack sparrow: Ma wyjsc −5 ale jak
20 paź 17:24
∫: A nie podałeś do czego dąży x
7 sty 18:26
cxz: Witam, bardzo proszę o dodanie zadań z obliczania granic ciągów z pierwiastkami
26 sty 14:29