matematykaszkolna.pl
KochamCięPaveł xd: Dzięki za wykres ! ; * Przydał się ! Dzięki niemu skumałam o co w tym kaman ogólnie ! emotka
8 lis 18:48
ebi: xy=a /:x y=ax
9 sie 19:35
Viktor: Dzięki tej stronie popraiwam matme i zdam ! Jak wezmę korki do tego to zdam mature ! Szacunek dla autora stronki
4 cze 18:28
coral: czy to nie przypadkiem x nie może równać się zeru?
12 lut 21:11
Jakub: Zgadza się. Dlatego z dziedziny wyrzucam zero.
27 wrz 18:39
Maszina: ja dalej do pytania coral − w sensie, na samym początku jest sam warunek a ≠ 0, a powinien być zapis x≠0. Ale chyba chodzi o to, że i a i x nie mogą się równać 0 w tym wypadku? (bo i D i Zw ≠ 0)
28 mar 22:09
Maszina: hmm, właściwie to chyba powinno być napisane y, a i x ≠ 0 − bo żadne z nich nie może się =0, jeśli chcemy mówić o proporcjonalności odwrotnej, czyż nie emotka? Chociaż gdy y =0, to a i x z automatu =0. Jeżeli jakikolwiek wspóczynnik jest równy 0, to każdy inny jest = 0. Moje pytanie jest więc, czemu zapisałeś akurat, że a≠0? Wiem, pewnie trochę za bardzo filozofuję emotka
28 mar 22:16
Jakub:
 0 
Gdybym nie napisał, że a≠0, to definicja by obejmowała również wzór y =

= 0. To nie
 x 
jest wzór na proporcjonalność odwrotną. Jeśli chodzi o x, to nie zapisuję x≠0, bo chociaż to prawda, to jednak dziedzinę wyznaczam w konkretnych zadaniach, a nie w definicji proporcjonalności odwrotnej.
20 kwi 18:51
TheJoker: rysunekOblicz pole wieży wiedząc że jest to AMX 40 prot. oraz a=67.32
9 cze 21:46
quarhodron: TheJoker bardzo ładny czołg emotka Panie Jakubie przydałoby sie kilka zadań tak żeby lepiej to zrozumieć i zobaczyć jak sie rozwiązuje zadania tekstowe.
7 kwi 10:44