Oblicz pole figur ograniczone wykresem
ola:
Y2=x−1 oraz 2y−x+1=0
19 sie 00:18
Jack:
masz zrobiony rysunek?
19 sie 00:34
Jack:
punkty przecięcia to x=1 i y=0 oraz x=5 i y=2.
Policz: ∫1 5 (√x−1−12x+12)dx
19 sie 00:40
19 sie 08:41
AS: A może tak
| | y3 | |
P = ∫2o[(y2 + 1) − (2*y + 1)]dy = ∫2o(y2 − 2*y)dy =[ |
| − y2]20 = |
| | 3 | |
0 − 0 − 8/3 + 4 = 4/3
19 sie 11:03
ola: jak obliczyć punkty przecięcia x=1 i y=0 oraz x=5 i y=2.
23 sie 23:06
Basia:
układ równań rozwiązujesz, jego rozwiązania to współrzędne punktów przecięcia
23 sie 23:28