Wskaż funkcje kwadratową
Płacia: Wskaż funkcje kwadratową której zbiorem wartości jest przedział <−2,∞)
bardo prosze o wytłumaczenie.
17 sie 13:30
sushi_ gg6397228:
jakie musza byc "y" aby to spełniało
17 sie 13:40
Płacia: sa odpowiedzi
a) y=−2x2+2
b) y=−(x+1)2−2
c) y=2(x−1)2+2
d) y=(x+1)2−2
17 sie 13:45
sushi_ gg6397228:
mnie nie interesuja odpowiedzi, tylko abys dal odpowiedz na moje pytanie
17 sie 13:46
Płacia: nie weim o co CI chodzi naprawde
17 sie 13:50
rumpek:
Takiego szukaj

x
w = 1
y
2 = −2
17 sie 13:50
rumpek:
yw*
17 sie 13:50
17 sie 13:51
Płacia: a czemu Xw jest 1 ?
17 sie 13:51
rumpek:
Z odpowiedzi już to wziąłem ...
17 sie 13:53
rumpek:
oj sorki, nie na tą

odpowiedź to d) czyli x
w = −1
17 sie 13:54
Płacia: a dobra juz wiem spoczko dzieki
17 sie 13:54
Vax: Dana funkcja musi być postaci a(x−b)2 − 2, gdzie a>0, sprawdź która odpowiedź jest tej
postaci.
17 sie 13:54
rumpek:
a(x − xw)2 + yw
xw = −1
a = dodatnie
yw = −2
I zbiór to Y = <−2, +∞)
Wsio pasuje
17 sie 13:54
Płacia: WSIO
17 sie 13:56