koło
***aga***: dany jest okrąg o równaniu (x+2)2 + (y-1)2 = 16 oblicz odległość środka tego okręgu od
prostej 3x-y+3=0 a następnie od okręgu x2+y2+6x-10y+33=0
2 mar 20:09
Mickej: hmmm no to tak

środek okręgu S(-2,1) prosta 3x-y+3=0 i z wzoru
1249
a środek 2 to s
2(-3,5) dasz rade

?
2 mar 20:45
***aga***: ja tak robiłam i mi źle wychodzi
2 mar 20:50
Mickej: a ile ci wyszła odległość 4\
√10
2 mar 20:54
***aga***: tak właśnie tak a ma wyjść √10
2 mar 20:57
Mickej: a no bo to jest może cała odległość a nie tylko S od prostej a jesli to jest tylko
odległość S od prostej to oznacza jedno ze ja i ty jesteśmy koksy a książka jest tempa i
tyle
2 mar 20:59
***aga***: ok dzięki za pomoc
2 mar 21:01