Pole trójkata
Ela: Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
Oblicz pole trójkąta mając dane:
A= (−1,2),
B=(3,−2),
|BC|= 3√2,
sin β = √2/3
5 cze 18:01
krystek: Zrób pomocniczy rysunek.
Wiemy że PΔ=12a*h
5 cze 21:22
krystek: Gdzie h=IBCIsinβ .
Wylicz a=IABI i masz zadanie
5 cze 21:23
Bogdan:
| | 1 | |
PΔ = |
| * |AB| * |BC| * sinβ |
| | 2 | |
Oblicz |AB| i po kłopocie.
5 cze 21:25
Ela: dziękuje za pomoc
6 cze 07:03
Ela: Przepraszam mam jeszcze pytanie.......
Jak obliczyć |AB| ?
Bo ja obliczyłam jego współrzędne
AB wynosi [4, −4]
i co dalej ?
6 cze 20:18
anka:
a to
1248 znasz?, chyba jednak nie
6 cze 20:21
Ela: dziękuje
6 cze 20:27