matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
vercia09028:
sin
5
12
π
21 maj 16:43
Nie jestem mądry:
5
sin
π= sin75
12
21 maj 16:44
vercia09028:
tylko to trzeba obliczyć...
21 maj 16:51
Nie jestem mądry:
sin75 ≈ o,9659 ( z tablic )
21 maj 16:54
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
5
π
π
sin(
π) = sin(
+
) = ...
12
6
4
21 maj 16:56
PanCogito:
1
√
2
albo dokładniej sin(30+45) = sin30*cos45 + sin45*cos30 =
*
+
2
2
√
2
√
3
*
=
2
2
√
2
√
6
√
2
+
√
6
=
+
=
4
4
4
21 maj 17:00