matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
słabyy:
a) log
4
8
4
√
2
b) log
2
√
2
4
√
8
−
2
√
2
jest przy podstawie ;>
21 maj 15:33
Godzio:
log
4
8
4
√
2
= x 4
x
= 8
4
√
2
2
2x
= 2
3
* 2
1/4
2
2x
= 2
3 + 1/4
2
2x
= 2
13/4
13
2x =
4
13
x =
8
Spróbuj analogicznie b) Tutaj masz potrzebne wzory:
186
21 maj 15:35