/
@: Naszkicuj wykres funkcji pomoc 2 przykłady
1)
f(x)=x2, gdzie x∊ {0,1,2}
2)
f(x)=2x, gdzie x∊R
14 maj 20:01
@: pomoże ktoś?
14 maj 20:09
Nie jestem mądry: pierwszy wykres to są trzy punkty (0,0) (1,1) (2,4)
Drugi to prosta podstawiasz zamiast x jakąś liczbę rzeczywistą np 1,−1,2,−2 itd i rysujesz
wykres
14 maj 20:20
@: możesz narysować tu
14 maj 20:25
Nie jestem mądry:

Nie zbyt udane ale coś takiego
14 maj 20:29
@: ale który to?
potrzeba mi tylko ten 2 przykład
14 maj 20:34
Nie jestem mądry: drugi przykład to ta prosta .
Zaznaczasz w układzie punkty (1,2) (0,0) (−1,−2) i połącz te punkty prostą
14 maj 20:37
@: weź to narysuj bo niem ogarniam tego jeszcze
14 maj 20:39
Vizer:

To jest pierwszy przykład.
14 maj 20:40
14 maj 20:42
14 maj 20:43
Vizer:

Tu masz drugi przykład.
14 maj 20:44
Nie jestem mądry: @Vizet jak robisz że się kratki wyświetlają ?
14 maj 20:45
Vizer: Nie robię nic innego jak zmieniam kolor na szary, ustawiam zwykłą linię i rysuję je ręcznie
14 maj 20:46
Nie jestem mądry: Trochę czasochłonne
14 maj 20:47
@: ok a taki przykład?
1) f(x)=1x , gdzie x∊{−2,−1,−12,12,1,2}
2) f(x)=1x,gdzie x∊(o,+∞)
14 maj 20:51
Nie jestem mądry: Podstawiasz zamiast x liczby podane w nawiasie i obliczasz y i zaznaczasz w układzie
współrzędnych
np:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x= −2 y= |
| = − |
| czyli masz punkt (−2, − |
| )
|
| | −2 | | 2 | | 2 | |
tak samo w drugim podstawiasz w miejsce x liczbę z przedziału (0,+∞) czyli np 1,2,3 i td
14 maj 20:54
@: mógłbyś narysować
14 maj 21:01
Nie jestem mądry: Vizer masz wprawę

narysuj
14 maj 21:05
@: nie musza byc te szare kreski
14 maj 21:07
Vizer:

Coś w ten deseń
14 maj 21:11
Nie jestem mądry:

punkty :
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(−2,− |
| ) (−1,−1) (− |
| ,−2) ( |
| ,2) (1,1) (2, |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
14 maj 21:11
@: te kropki trzeba połączyć?
to jest 1 przykład a ten 2?
14 maj 21:14
Vizer:

Te kreski to żaden problem
14 maj 21:16
Nie jestem mądry: nie . Kropki nie trzeba łączyć gdyż masz podany zbiór konkretnych liczb które spełniają
równanie. Jakbyś miał jakiś przedział np. jak w drugim przykładzie to wtedy trzeba połączyć
14 maj 21:17
Vizer: W pierwszym przykładzie pod żadnym pozorem nie łączyć punktów.
14 maj 21:17
Nie jestem mądry: @ te kreski to zawsze mi jakoś krzywo wychodzą
14 maj 21:20
@: czyli ten ostatni wykres to 2 przykład
14 maj 21:24
@: >?
14 maj 21:31
Vizer: tak
14 maj 21:34