prosze o pomoc i wyjaśnienie bo nie wiem jak do tego sie zabrac
misia: zbadaj czy proste k i l maja jeden pkt wspólny

wszystkie pkt wspólne czy nie maja żadnego
pkt wspólnego i od czego to zależy porosze o pomoc
k: x+2y−3=0 l 2x+y−1=0
11 maj 20:28
Rivi: nie mają żadnego wtedy gdy są równoległe (proste w postaci y=ax+b), tzn mają te same
współczynniki "a". Mają wszystkie gdy są takie same (sprowadzamy do tej samej postaci) a mają
jeden wspólny gdy nie spełniają tych warunków powyżej

Twoje maja jeden wspólny
11 maj 20:53
prosze o pomoc : a rozkminiam no spoko
11 maj 21:01
misia : a gdzy sa prostopadłe to maja jeden pkt wspólny

11 maj 21:08
dero2005: niekoniecznie muszą być prostopadłe
patrz
95168
11 maj 21:20