tryg.
chce wiedzieć :
mam takie zadanie rozwiąż równanie ( cosx + sinx )2 − 2sinxcosx=2sinx wiedzac ze x jest kątem
ostrym...
no i ja robie to tak
cosx2+2cosxsinx+sinx2−2sinxcosx=2sinx
no i teraz porządkuje
te +2 sinx... i − 2sinx ... mi sie zredukuję i zostaje
cosx2+sinx2=2sinx
1 = 2sinx
i dalej nie wiem może mi ktoś pomóc >?
8 maj 11:19
Bogdan:
dalej już prosto:
8 maj 11:23
chce wiedzieć : aaaa zaraz rozwiaze mozesz mi spr
8 maj 11:25
chce wiedzieć : | | sin | |
x= |
| dobrze  |
| | 2 | |
8 maj 11:26
chce wiedzieć : może mi ktoś to spr.
8 maj 11:29
Bogdan:
bez sensu
8 maj 11:29
chce wiedzieć : | | 1 | |
no to jak bo ja podzieliłem |
| przzez sin |
| | 2 | |
8 maj 11:30
ICSP: | | 1 | | 1 | |
sinx = |
| . Otwórz tablice i sprawdź dla jakiej wartości kąta x sinus wynosi |
| |
| | 2 | | 2 | |
8 maj 11:31
8 maj 11:31
chce wiedzieć : łe .... to będzie 30 stop... to to pamietam ale bym na to nie wpadł ... bardzo dziekuje ICSP
mam jeszcze jedno zadanie
8 maj 11:32
chce wiedzieć : pociąg osobowy mija obserwatora w ciagu 5 s, a obok peronu dlugosci 300m przejezdza w ciagu 25
. oblicz dl pociagu i jego predkosc . okresl jak dlugo bedzie mijał na równoległym stojącym
torze pociag towarowy długosc 150 m.

nie wiem jak to naprawde zrobic ...
8 maj 11:34
ICSP: DO zadanie bardziej dla fizyka chyba...
8 maj 11:38
chce wiedzieć : ale to było w moim repetytorium z matematyki pp
8 maj 11:39
chce wiedzieć : | | s | |
no niewatpliwie bedzie trzeba wykorzystac V= |
| |
| | t | |
8 maj 11:40
Kejt: jak z tym skończycie.. to ja będę miała głupie pytanie..
8 maj 11:41
chce wiedzieć : no jeszcze sie z nim pomecze moze pozniej jeszcze temat odswieze ....
8 maj 11:41
chce wiedzieć : nigdy nie mow nigdy
8 maj 11:42
Bogdan:

x − długość pociągu,
v − prędkość pociągu [m/sek]
x = 5v
x + 300 = 25v
8 maj 11:53