matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie prostej prostopadłej i przechodzącej przez punkt
belmondo:
Wyznacz równanie prostej prostopadłej i przechodzącej przez punkt P y=1/2x−7, P=(−3,−1)
7 maj 20:58
bump:
1
* a = −1
2
a = −2 −1=−2*(−3)+b −1=6+b b=−7 y=−2x−7
7 maj 21:02
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/forum/94692.html
na tej samej zasadzie co w ostatnim komentarzu..
7 maj 21:02