jak poszło?
Eta:
Witaj Godzio 
jak poszło?
5 maj 17:38
Eta:
Pisz

!...... bo umieram z ciekawości
5 maj 17:39
Godzio:
Eta jedno zadanie chyba nie poszło na rozszerzeniu chyba że do czegoś jeszcze się
przyczepią ...
Udowodnij, że jeśli P(A) = 0,9 P(B) = 0,7 to P(AnB') ≤ 0,3
Nie jestem pewien czy to dobrze zrobiłem
5 maj 17:40
Godzio:
A podstawa ... wstyd się przyznać
3x
2 − 10x + 3 ≤ 0, a ja przepisałem 3x
2 − 10x + 3 ≥ 0 i dalej wiadomo jaki jest tego koniec
...
Sprawdzałem 4 razy pracę i tego nie zobaczyłem
5 maj 17:41
wolfy: jak trzeba było zrobić to zadanie z ciągami?
5 maj 17:42
Eta:
Myślę,że Ci uznają
5 maj 17:42
Godzio:
Z rozszerzenia ?
a
n = 3
xn
q = 27
Trzeba zauważyć, że: U{3
xn + 1{3
xn} = q
3
xn + 1 − xn = 3
3
x
n + 1 − x
n = 3 −− Ciąg (x
n) jest ciągiem arytmetycznym o różnicy r = 3,
x
1 + x
2 + ... + x
10 = 145
| x1 + x10 | |
| * 10 = 145 ⇒ x1 = 1 i tyle |
| 2 | |
5 maj 17:43
5 maj 17:44
wolfy: o ja ale Z*****

w tym rownaniu trygonometrycznym wielomianik wyszedl? ^^?
5 maj 17:45
stokrotka: tak wielomian
5 maj 18:06
stokrotka: a mi wyszlo r=6

i przez to mialam inne a
1
5 maj 18:07
MATEMATYK: 4455≈1223.32
5 maj 18:09
Mordo: Jebnięta matura rozszerzona... Podstawka ok, a rozszerzenie trudne w c'
5 maj 18:16
bart: w 3 z tym parametrem
(0,1) u (2,3) ? kazdemu cos innego
5 maj 18:22
bart: w 6) 4√2 ?
5 maj 18:23
5 maj 18:23
emes: ma ktoś klucz do zadań otwartych


?
5 maj 18:23
stokrotka: bart mi chyba wyszlo to samo
5 maj 18:24
Godzio:
bart 11 mam tak samo
5 maj 18:24
stokrotka: jesli chodzi o 3) , a w 11) chyba tez
5 maj 18:24
stokrotka: w 6 wydaje mi sie,ze mialam inaczej jednak
5 maj 18:25
bart: ej a w 6 ta prosta dzileila kat na 15o i 15o ? czy skopalem
a z parametrem jak masz?
5 maj 18:25
M4ciek:
mi w 3) jak Tobie Bart
5 maj 18:26
Godzio:
| | 4√21 | |
6) środkowa = |
| Mi tak wyszło |
| | 3 | |
5 maj 18:27
bart: jezeli na podstawie zle dane spisalem.. byl szescian o boku 1 a ja przeczytalem i spisalem l
−taka literka to co?:( jakies pkt beda?
5 maj 18:28
M4ciek:
Czy to jest blad jak napisalem :
funkcja maleje dla x ∊ (−2,2)

czy ma byc przedzial domkniety
5 maj 18:28
bart: no mial byc maksymalny wiec <> musza byc.. tak mi sie wydaje
5 maj 18:28
uhu: Godzio mi środkowa tak samo ^^
5 maj 18:29
M4ciek: kur......
5 maj 18:29
wolfy: M4ciek dalem jak ty w tym zadaniu lecz na interii jest ze ma byc domkniety wiec pkt mniej :<
5 maj 18:29
uhu: ja pier... tez dalem otwarty
5 maj 18:30
bart: dobra.. licze na ok 75%−80% z rozszerzenia i na 90−100% z podstawy.. nie wiem jak to zadanie, o
ktorym wspomnialem..
a Wy?
5 maj 18:30
uhu: Ile wam ten kąt w analitycznej wyszedł ?
5 maj 18:31
Godzio:
równiusie 90
o
5 maj 18:31
emes: kur... ja najpierw dalam <>, ale zmienilam na () ja pierdziele
5 maj 18:31
kamil: @Godzio teraz mnie uspokoiłeś
5 maj 18:31
M4ciek:
Podstawa chyba 90 + ...
Rozszerzenie nie wiem
5 maj 18:31
emes: myslicie ze jak dobrze obliczylam delte, w pierwszym z otwartych to dostane jakis pnkt?
5 maj 18:32
uhu: godzio witam w klubie ^^
5 maj 18:33
5 maj 18:34
emes:
5 maj 18:34
uhu: w tym z geometrii za 6 pkt wyszlo 1 nie ?
5 maj 18:34
M4ciek: A ile miala wyjsc krawedz podstawy w tym graniastoslupie ?
5 maj 18:41
5 maj 18:42
M4ciek:
5 maj 18:45
stokrotka: wszyscy pisza,ze 1
5 maj 18:45
Raf: W tym równaniu tryg wyszło pi/4? Mam nadzieję, ze mogłem to podzielić przez 1−cosx..
5 maj 18:51
Kosmos: niestety nie ale ja podzieliłem
5 maj 18:52
Kosmos: myślę że z 1 punkt dostane
5 maj 18:53
Patt: Chyba niestety Raf nie mogłeś. Ja zrobiłem tak samo, ale z tego co widzę to były inne
wyniki proponowane.
5 maj 18:53
5 maj 19:07
bart: | | π | | 3π | | 5π | | 7π | |
mi wyszlo w tym tryg 0, |
| , |
| , |
| , |
| ,2π |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
5 maj 19:19
Wojteq66: bart, mam tak samo
5 maj 19:19
Eta:
Cieszę się bardzo i gratuluję
ICSP .....

Tylko się zastanawiam? .... przecież maturę to Ty sam pisałeś ( mnie z Toba nie było
5 maj 19:29
bart: 2 zadania mam pewne zle, dwa mam pogmatwane, ale po 1, 2 punkcie bedzie

jak na taka mature to
i tak sie ciesze, chociaz chcialem lepiej
5 maj 19:30
bart: @Eta
jezeli na podstawie zle dane spisalem.. byl szescian o boku 1 a ja przeczytalem i spisalem l
−taka literka to co?:( jakies pkt beda?
5 maj 19:30
Macias: Czy komuś w zadaniu z ciągów wyszło, że x1=1?
5 maj 19:30
Kuba: tak, nawet jest ot prawidłowy wynik
5 maj 19:31
bart: @Macias wszystkim
5 maj 19:33
Kosmos: bart skąd jesteś jeżeli można wiedzieć


bo mój kumpel zrobił taki sam błąd może się znamy
5 maj 19:33
bart: czyli co? jednak tam bylo l a nie 1?
5 maj 19:33
bart: WLKP
5 maj 19:33
Kosmos: 1 była
5 maj 19:34
Kosmos: e to raczej z takiego daleka byś nie dojeżdżał
5 maj 19:34
Macias: Jak w stosunku do poprzednich lat oceniacie poziom rozszerzonej matmy?
5 maj 19:35
bart: rozszerzenie byla tylko lekko trodniejsza niz poprzednie (brak bezwzglednej wartosci? nietypowe
zadanie z wielomianow), ale podstawa byla mega, mega trudniesjza niz wszystkie probne i te z
poprzednich lat
5 maj 19:37
Eta:
@
bart
Jeżeli tę literkę powtarzałeś do końca rozwiązania całego zadania, to ja uznałabym
to rozwiązanie za jak najbardziej prawidłowe !
Bądź zatem spokojny ...... powinni uznać.
5 maj 19:37
Kosmos: i bardzo dobrze Humaniści kaput
5 maj 19:38
aser: Nie mów tak, bo Ci będą do frytek pluli
5 maj 19:40
Kosmos: nie lubie wyrzucać kasy w błoto więc nie chodze do magdonaldu
5 maj 19:41
bart: ok, uspokoiłaś mnie
5 maj 19:51
bump: czesc Barbossa
5 maj 19:54
bart: 'Barbossa'
5 maj 20:03
SzymeQ: no, jak po rozszerzniu, bo u mnie to niczego nie jestem pewien

To o co modliłem się żeby było jak najmniej: zadania typu uzasadnij,
wykaż, wyznacz; było najwięcej

Ogólnie to wogóle mnie to wku***

Podstawa ok. ale rozszerzenie to nie sprawdzam niczego,
czekam na wynik % co będzie, to będzie
5 maj 20:12
SzymeQ: "bart: rozszerzenie byla tylko lekko trodniejsza niz poprzednie (brak bezwzglednej wartosci?
nietypowe zadanie z wielomianow), ale podstawa byla mega, mega trudniesjza niz wszystkie
probne i te z poprzednich lat"
No bart też tak myślę, w stosunku do poprzednich lat się wysilili i pisałem do końca,
poprzednie lata to ok godzinki i po wszystkim było
5 maj 20:13
bart: to ile razy Ty juz to pisales ? xD
5 maj 20:16
SzymeQ: a nie poprzednie arkusze, jak ćwiczyłem do matmy to sobie sprawdzałem ile mi zajmują
5 maj 20:17
Epo: W domu to co innego niż w sali
5 maj 20:19
SzymeQ: no tak w domu co innego, ale dodaj sobie +/−30 minut to i tak połowa czasu starczała,
a dzisiaj to nawalili dużo zadań
5 maj 20:21
wdzieczny: Bardzo dziękuję panie Jakubie, dzięki panu zdałem maturę z matematyki. Pozdrawiam!
5 maj 20:45
bart: kurcze racja.. z rozszerzenia to +15% przez to forum
5 maj 20:47
Michał: Ja zrobiłem dzięki forum ostatnie, bo rozwiązywałem bardzo podobne komuś z 4 dni temu, a zajęło
mi to sporo czasu
5 maj 20:54
Artur: Witam. Jak wam wyszło to zadanie 11 w arkuszu rozszerzonym? z ostrosłupem czworokątnym i kątem
nachylenia ściany bocznej do płaszczyzny podstawy?
5 maj 21:05
bart: | 4 | |
| √82 i tez mi nikt nie chce potwierdzic tego  |
| 41 | |
5 maj 21:06
5 maj 21:07
Artur: mi tyle wyszło...
5 maj 21:07
Artur: co ciekawe i moje i twoje w przybliżeniu to 0.8 czyli kąt 60 stopni, ciekawe jak mają w kluczu
5 maj 21:09
Kuba: a mnie wyszło podobnie jak bart−owi ale ciut inaczej
5 maj 21:13
xox: ma ktoś zadanie 8


?
5 maj 21:15
bart: | | √2 | | √2√41 | | √82 | |
4 |
| =4 |
| =4 |
| bardzo podobnie, wrecz tak samo  |
| | √41 | | 41 | | 41 | |
5 maj 21:16
bart: @xox 1 wyszlo
5 maj 21:17
Kuba: ej, czary!
5 maj 21:18
essh: nie ma to jak nie zrozumiec polecenia... xD "ile jest liczb(...) dwie 2 i trzy 3" i madry
czlowiek liczy liczby w ktorych sa
conajmniej dwie2 i trzy 3...
0 pkt. dziekujemy
5 maj 21:20
bart: ja policzylem prawdopodobienstwo w tym zadaniu O.o
5 maj 21:21
Rivi: | | √46 | |
o Artur, mi też wyszło |
| weee  |
| | 8 | |
5 maj 21:21
Rivi: Dobra, chciałem narysować to i spytać się czemu źle i sam zauważyłem, fail :< no to.. kilka pkt
w tył
5 maj 21:25
Artur: miło, ja uznałem ze łatwiej będzie wyliczyć cos i potem jedynka, tak tez liczyłem. ale nie wiem
czy właścnieiwe zrobiłem biorąc połowę dł podstawy
no cóż Rivi ciesze się ze mam tak ja ty

bo często widziałem Cie tu udzielającego sie
5 maj 21:27
Artur: źle?

Rivi?
5 maj 21:27
Rivi: źle. Przy wycięciu przekroju ACS wysokość tego badziewia to jest H ostrosłupa, a ja to
przyjąłem jako ściany bocznej −.− Co za błąd... (nie wiem czy Ty też, no ale wynik na to
wskazuje)
5 maj 21:35
luk18: | | 2√82 | |
A ja nie wiem czemu wyszło mi |
| |
| | 41 | |
5 maj 21:38
Michał: To chyba dobrze, bo to poprawny wynik
5 maj 21:39
Michał: a nie sorry, tam miało być 4
5 maj 21:39
Kuba: no to wyszło ci tak jak mi i bart−owi
5 maj 21:40
luk18: z tą 2 przed pierwiastkiem, a nie 4?
5 maj 21:40
Godzio:
bart wyszło mi tak jak Tobie ten ostrosłup
5 maj 21:40
Kuba: z 4 wyszło( już czwórce wspaniałych!)
5 maj 21:42
bart: chyba trójce− Wam

nie wiem czy 40pkt przekrocze nawet.. ech..
5 maj 21:44
ICSP: No sam pisałem, ale było identyczne zadanko jak kiedyś n stronce rozwiązałaś komuś
5 maj 23:06
Eta:
Godzio ........ czemu jesteś smutny?
5 maj 23:07
Eta:

dla
Godzia
5 maj 23:10
bump: Ile Ty tych jabłek tam masz
5 maj 23:17
Patryks: Eta a jak oceniasz poziom tegorocznego rozszerzenia ?
5 maj 23:18
Grześ: łeee... to są zeszłoroczne, nie bierzcie

Hihi
Etunia
5 maj 23:18
b.: @essh: nie ma to jak nie zrozumiec polecenia... xD "ile jest liczb(...) dwie 2 i trzy 3" i
madry czlowiek liczy liczby w ktorych sa conajmniej dwie2 i trzy 3... 0 pkt. dziekujemy
no wlasnie, to troche jak na moj gust niedoprecyzowane. Mialbym duza watpliwosc, 'co autor mial
na mysli'. Jak to rozumiliscie i jak to powinno byc rozumiane wg CKE?
6 maj 14:30
Ajtek: Polecenie jasno mówiło dwie 2 i trzy 3.
Nigdzie w treści nie ma "co najmniej".
6 maj 14:40
Jack:
też tak to rozumiem (choć niekiedy rzeczywiście problem b. się pojawia, to jednak mam
wrażenie, że nie tutaj).
6 maj 14:43
essh: nie pojawia sie

ja po prostu nie doczytałem tego polecenia...
żal chociaz ang ludzki był
ale on sie nie liczy nigdzie xD
6 maj 14:48
b.: jak dla mnie, w zapisie liczby 2222333 występują dwie dwójki, a także trzy trójki − przecież są
dwie dwójki na początku. Co innego, gdyby było napisane, że są dokładnie dwie dwójki i trzy
trójki.
Moim zdaniem, użyte potoczne wyrażenie może być różnie interpretowane zależnie od kontekstu (w
języku potocznym), a w zadaniu po prostu powinno się takich sformułowań unikać.
Przykładowa sytuacja: żona robi ciasto, prosi: sprawdź, czy w lodówce są 2 jajka.
czy odpowiedziałbyś nie, jeśli w lodówce będzie 6 jajek?
sytuacja w zadaniu jest analogiczna. Moim zdaniem, poprawne rozwiązanie z 'co najmniej dwoma 2'
itd. powinno być również oceniane na maksa (nawiasem mówiąc, taka wersja z co najmniej zamiast
dokładnie jest trudniejsza).
6 maj 18:32
6 maj 18:50
b.: pytanie jeszcze, czy dobrze rozwiązałeś tę trudniejszą wersję
6 maj 19:00
smiglo92: A w trudniejszej wersji jakie wam wyszły wyniki
6 maj 19:08