testy maturalne
Patysia: Proszę o wytłumaczenie 
Kąt α jest ostry i cos α = 0,9 . Wówczas:
A. α < 30o B. α = 30o C. α = 45o D. α > 45o
I dlaczego prawidłowa jest odpowiedź A ? Mi cały czas się wydaje, że D.
30 kwi 17:17
rumpek: Tablice matematyczne
30 kwi 17:18
;): Jaką ma wartość α dla cosα = 1?
30 kwi 17:19
;): Po co tablice rumprek wystarczy chwilkę pomyśleć
30 kwi 17:19
Nie jestem mądry: jeśli cosα = 0,9 to α≈260 więc α<30
30 kwi 17:19
Nie jestem mądry: Ale jak się nie chce myśleć to są tablice
30 kwi 17:20
humanistka: chce zauważyć,żenie każdy nie myśli... po prostu nie każdy rodzi się Einsteinem...
30 kwi 17:23
Patysia: W tablicy są podane wartości dla cos β, a nie cos α ;>
30 kwi 17:28
Patysia: [P[

] no tak

Dzięki

Ja się troszkę pogubiłam bo obliczyłam cos 45 i cos 30 i porównywałam wyniki

Dziękuje, już wiem o co chodzi
30 kwi 17:29
Nie jestem mądry: w tym przypadku to nie ma znaczenia
30 kwi 17:30
;): Albo nie którzy udają że urodzili się humanistami i dlatego nie mogą użyć mózgu...
30 kwi 17:30
Patysia: Najlepszymi humanistami są osoby o umyśle ścisłym

Tak zawsze mówiła moja polonistka
30 kwi 17:32
;): Cieszę się bardzo że pomogłem
30 kwi 17:33
Patysia: Cała przyjemność po mojej stronie
30 kwi 17:37
b.: widzę, że wykresy funkcji trygonometrycznych są na rozszerzeniu,
a z wykresu łatwo to odczytać −− zobacz
427 (albo jakiś dokładniejszy wykres, bo akurat z
tego to może nie aż tak ławto odczytać)
30 kwi 18:10