rozłóż wielomian na czynniki
daro: rozłóż wielomian na czynniki
nie mogę go w ogóle rozłożyć... nawet rozłożenie 7x na rózne wartosci nic nie daje jak to
zrobić?
W(x)=2x2+7x−4 obliczyłem delte , pierwiastki x1 = −4 x2 =1/2 i co dalej? :<
28 kwi 18:51
28 kwi 18:53
ICSP: tylko nie zapomnij o tej 2 przed nawiasem bo 90% maturzystów o niej zapomina.
28 kwi 18:54
daro: do bani, nie ma tego na karcie wzorów dostepnej na maturze:(
y=2(x+4)(x−
12) ?
i koniec zadania?
28 kwi 19:00
daro: a nie jest... na samym końcu funkcji kw. dzięki!
28 kwi 19:01
Kejt: koniec
28 kwi 19:02