pomocy
azo.justyna: 1) dana jest funkcja y=22−8x+6
a)znajdz współrzedne wierzchołka i msc 0 tej funkcji
b)sporzadz jej wykres
c)okresl podział monotoicznosci
d)rozwiaz nierównosc 22−8x+6≤0
2)sprawdz trójmian kwadratowy y=32−6x+5
kejt pomoz prosze
25 kwi 22:19
ICSP: Dasz radę Kejt
25 kwi 22:20
Kejt:
y=22−8x+6
to nie jest nawet f. kwadratowa..
25 kwi 22:20
Kejt: nie umiem obliczyć jej wierzchołka..
25 kwi 22:20
ICSP: to napisz ze nie istnieje
25 kwi 22:21
Kejt: hah. ok.
25 kwi 22:22
pytanie: powinno byc 2x2−8x+6
25 kwi 22:22
pytanie: przynajmniej tak bylo podawane wczesniej xD kilka juz razy
25 kwi 22:23
Kejt: oj.. i zepsułeś wszystko..
25 kwi 22:24
ICSP: ale tam nie ma nigdzie iksa...
25 kwi 22:26
Kejt: czyli:
a) wierzchołek nie istnieje.
miejsce zerowe:
0=22−8x+6
8x=28
x=3,5
b) mi się nie chce
c)a<0 => f(x)↘
d) 22−8x+6≤0
−8x+28≤0
28≤8x
x≥3,5
25 kwi 22:29
azo.justyna: do zadania 1 jest funkcja y=2x−8x+6
a nierównosc w zad d) to 2x−8x+6≤0
czyli to co napisalas wczysniej w rozw zadania jest dobrze? jestem tu pierwszy raz
25 kwi 22:43
Kejt: to wyżej nie.. bo to funkcja liniowa

a jaki jest problem z obliczeniem miejsc zerowych?
25 kwi 22:45
ICSP: y = 2x8x +6 chyba tak
25 kwi 22:47
Kejt: hah, nie nabijaj się już..
25 kwi 22:50
pytanie: azo.justyna najlepiej bedzie jak zrobisz to zadanie a my sprawdzimy
25 kwi 22:50
azo.justyna: 1)dana jest funkcja y=2x−8x+6
a)znajdz wsp. wierzchołka msc 0 tej funkcji
b)sporzadz jej wykres
c)okresl monotonnosc
d)rozwiaz nierównosc 2x−8x+6≤0
2)sprawdz trójmian kwadratowy y=3x−6x+5
nad x wyskakuja kreski to jest do kwadratu pomozcie zrobic mi to cale od poczatku do konca bo
juz nie wiem jak to ma byc prosze
25 kwi 22:56
pytanie: sprobuj zrobic a jak czegos nie wiesz to pytaj
25 kwi 23:06
azo.justyna: siedze nad tym od tyg i nie zrobie bo jestem tepa z maty nie rozumie jej a za msc mam egzaminy
i nie wiem co robic bo ja tego nie zrobie nie umie
25 kwi 23:10
Kejt: z polskiego chyba też nie za dobrze Ci idzie..
mamy: f(x)=ax2+bx+c
nasza funkcja: f(x)=2x2−8x+6
a=...
b=...
c=...
tyle chyba umiesz..
25 kwi 23:13
azo.justyna: jestem zmeczona bo siedze nad tym i nie umie tego zrobic a z polskim nie mam problemow pomoze
mi ktos zrobic te zadanie od poczatku do konca?
25 kwi 23:18
Kejt: Dobra, dosyć. Myślisz, że my nie jesteśmy zmęczeni? To jest Twoja praca domowa, a naszą dobrą
wolą jest POMOC przy jej odrobieniu a nie odrobienie jej za Ciebie, może jeszcze Ci ją do
zeszytu przepisać, hm? Jeśli masz egzamin to tym bardziej powinnaś chcieć sama to zrobić, a
nie tylko przepisać rozwiązanie i "potem się nauczyć" uwierz, to nie działa.
25 kwi 23:23
azo.justyna: tak wiem ze dziala i dlatego potrzebuje miec zrobione cale zadanie dobrze zeby na tym
przykladzie zrobic inne zadania i sie uczyc
25 kwi 23:28
Kejt: nie tylko przepisać rozwiązanie i "potem się nauczyć" uwierz, to nie działa. Naucz się
czytać ze zrozumieniem, a nie to co chcesz przeczytać.
25 kwi 23:28
azo.justyna: dziekuje ci za pomoc w takim razie wiedz tylko ze nie naucze sie tych zadan gdy beda zle
zrobione
25 kwi 23:31
Kejt: no to zrób je tutaj, chciałam pomóc Ci je zrobić krok po kroku. Będą zrobione dobrze, a co
najważniejsze zrobisz je prawie sama.
25 kwi 23:32
azo.justyna: tak ci sie tylko latwo mowi ok dzieki za pomoc
25 kwi 23:33
Kejt: Łatwo mówi? nie..dobra.. ja się poddaje.. W takich chwilach mam ochotę wcielić w życie swój
autorski pomysł: "wyrżnięcia wszystkich idiotów na świecie ", bo to już przekracza ludzkie
pojęcie. Lenistwo i jeszcze głupota.
25 kwi 23:37
Kejt: A.. I nie licz na to, że potem będzie łatwiej. Powodzenia na egzaminie..
25 kwi 23:38
azo.justyna: GDYBYS KEJT PODALA MI JAKIS DOBRY PRZYKLAD I DALA INNE ZAD DO ROZWIAZANIA TO BYM PRUBOWALA ALE
NIE ZROBILAM TEGO BO NIE ROZUMIE TEGO MATERIALU I MIM PROBLEMY Z MATEMATYKA ALE NIESTETY NA
SWIECIE TRAFIAJA SIE LUDZIE TACY JAK TY CO NIE CHCA POMOC
25 kwi 23:59
Kejt: ja rozróżniam pojęcia "pomoc" i "zrobienie za kogoś" nie mają one zbyt wiele wspólnego, za to
pierwsze jest zdecydowanie bardziej efektowne. Jeśli wierzysz, że nie wykazuję dobrej woli
pomocy komuś w zadaniu, proponuję przeczytać sobie moje komentarze pod innymi tematami, choćby
tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/92817.html
PS. próbowała*
26 kwi 00:04
azo.justyna: SZKODA ZE MI TAK NIE POMOGLAS JAK INNYM ALE TRUDNO POMOGL MI KTOS INNY I NA TEJ PODSTAWIE
PROBUJE UCZYC SIE DALEJ
26 kwi 00:08
Kejt: skoro za każdą próbą pomocy dostawałam odpowiedź "zrób mi" to się nie dziw, że w końcu sobie
odpuściłam. Zero inicjatywy z Twojej strony, dobrej woli zrozumienia zadania i jeszcze
pretensje do mnie. To jest przesada..
26 kwi 00:11
azo.justyna: ja przesadzam ze prosiłam o pomoc w rozwiazaniu bo nie rozumie materiału ok wiesz kejt miłej
nocy ci zycze i nie oceniaj ludzi od razu ja ide sie dalej uczyc pozdrawiam
26 kwi 00:17
Mati: Kejt: Łatwo mówi? nie..dobra.. ja się poddaje.. W takich chwilach mam ochotę wcielić w życie
swój
autorski pomysł: "wyrżnięcia wszystkich idiotów na świecie ", bo to już przekracza ludzkie
pojęcie. Lenistwo i jeszcze głupota.
Hahahahaha! Ej ja mam podobny plan. Może jakaś kooperacja? ;>
26 kwi 00:17
azo.justyna: a do kogo jest to skierowane?
26 kwi 00:19
Kejt: to nie była prośba o pomoc tylko o zrobienie zadania, to żadna pomoc.
Z chęcią, jakie miasto?
26 kwi 00:30
Mati: Tomaszów Mazowiecki

Prawie samo centrum Polski

a Ty? Strategicznie można rozplanować
inwazję.. ;> btw. Mateusz jestem, miło mi
26 kwi 00:34
Kejt: Kurde.. ja z Gdyni, Kasia na imię, również mi miło

dobra.. to Ty atakujesz od południa a ja
północy.. spotkamy się po środku
26 kwi 00:37
Godzio:
To może ja od zachodu
26 kwi 00:39
Mati: I potem razem na resztę Polski

Jakiś pomysł co do amunicji? Czołgi to podstawa, coś do
paraliżu itp?
26 kwi 00:40
Kejt: och, nawet Godziu się dołącza

jak miło..
26 kwi 00:43
Kejt: ja jako, że wołają na mnie "Śmierć" preferuję kosę
26 kwi 00:43
lolz: nie ma po co paralizowac od razu do miachu
26 kwi 00:44
lolz: piachu xD
26 kwi 00:44
Mati: Mmm

Ale kosa to tak trochę kiepsko ;< Chwile by Ci zajeło wycięcie ich wszystkich

Czołgiem szybciej rozjechać

haha armia się powiększa!
26 kwi 00:46
Godzio:
Atomówka i z głowy
26 kwi 00:47
lolz: gdzies w piwnicy mam atomowke to wam moge pozyczyc
26 kwi 00:48
Mati: Godzio, wolał bym to przeżyć

Bądź co bądź, kocham życ
26 kwi 00:49