25 kwi 21:38
Kejt: bo przetopiono ją z tej samej ilości metalu..
25 kwi 21:42
acb: Ok, dzięki za pomoc.
I mam jeszcze problem z równaniem:
5h = √5 * √h2+r2
na podstawie jakiej zasady z tego równania wyszło
25h2 = 5h2 + 5r2
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
25 kwi 21:58
pytanie: podniesiono calosc do kwadratu
25 kwi 22:00
Kejt:
5h=√5(h2+r2)
5h=√5h2+5r2 /2
25h2=|5h2+5r2|
a z racji, że tam nie może wyjść nic ujemnego to:
25h2=5h2+5r2
25 kwi 22:01
acb: Aha, czyli z potęgowano całe wyrażenie. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.
25 kwi 22:03