funkcja kwadratowa
mycha: x2−6x+9=0 jak to rozwiązać nie stosując delty i pierwiastków.
17 kwi 23:15
Jack:
zauważyć wzór skróconego mnożenia
17 kwi 23:16
mycha: tzn?
17 kwi 23:17
Jack:
zauważ, że możesz skorzystać z tego wzoru:
a2−2ab+b2=(a−b)2
17 kwi 23:19
mycha: ja tu nie widzę tego wzoru i tak nie wiem jak to policzyć mimo że kombinuje:(
17 kwi 23:26
Kejt:
a2=x2
−2ab=−6x
b2=9
17 kwi 23:29
Langva: a=x
b=3
(x−3)2
tylko co to za rozwiązanie...
17 kwi 23:31
Jack:
(x−3)2=0 jak coś...
17 kwi 23:32
Langva:
racja, tylko jak Ty chcesz rozwiązać funkcję kwadratową bez obliczenia delty i pierwiastków..
17 kwi 23:35
18 kwi 00:06
lolz: wlasciwie to nie trzeba tego znac ale przydaje sie jesli trzeba narysowac
18 kwi 00:08